• Pret redus
credelio-deparazitare-externa-tableta-caini
  • credelio-deparazitare-externa-tableta-caini

Credelio 900 mg caini 22-45 KG, 1 tableta

Pret anterior 73,53 RON
50,00 RON Salveaza 32%
Fara TVA

Reducere cu peste 98% a capuselor la cainii de companie toata luna.

"Capusele prezente cel mai frecvent au fost Ixodes ricinus,Dermatocdentor reticulatus si Rhipocephalus sanguineus,precum si Ixodes hexagonus"

Reducere cu peste 99% a puricilor la cainii de companie toata luna. Cainii de companie tratati cu Credelio au prezentat o reducere semnificativa a dermatitei alergice la purici, inclusiv a pruritului.

Infestatie existenta cu capuse si purici :

Absorbtie rapida:in 8 ore ucide 99,2% din capuse, in 6 ore ucide 99,2% din purici, in 12 ore ucide 100% din purici.

Infestatie noua:

Infestatia nu revine dupa administrare, iar timpul de injumatatire este de 4 saptamani.

In 48 ore ucide 95,1-100% din capuse, in 4 ore ucide 97,8-100% din purici, in 12 ucide 100% din purici.

Cantitate
In stoc

Pentru tratamentul infestarii cu purici si capuse la caini.
Produsul medicinal veterinar are activitate de eliminare imediata si persistenta pana la o luna a puricilor (Ctenocephalides felis si C. canis) si a capuselor (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, I. hexagonus si Dermacentor reticulatus).
Puricii si capusele trebuie sa se fixeze de gazda si sa inceapa sa se hraneasca, pentru a se expune la substanta activa.
Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a unei strategii terapeutice in controlul dermatitei alergice provocate de saliva de purice.

Contraindicatii
A nu se folosi in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

Parazitii trebuie sa inceapa sa se hraneasca pentru a se expune la lotilaner; in consecinta, riscul transmiterii unor boli prin intermediul parazitilor nu poate fi complet exclus.

Toate datele privind siguranta si eficacitatea au fost obtinute dupa administrarea la caini si la catei cu varsta de cel putin 8 saptamani si cu o greutate corporala de cel putin 1.3 kg. Decizia de utilizare a acestui produs medicinal veterinar la cateii cu varsta mai mica de 8 saptamani sau cu greutatea corporala mai mica de 1.3 kg trebuie luata pe baza evaluarii risc/beneficiu efectuate de medicul veterinar responsabil.
Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale Spalati-va pe maini dupa manipularea produsului.
In caz de ingestie accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati acestuia prospectul produsului sau eticheta.
Reactii adverse (frecventa si gravitate)
Foarte rar au fost raportate, pe baza experientei post-marketing, efecte gastrointestinale usoare si trecatoare, cum sunt voma si diareea. Aceste semne dispar, de obicei, fara tratament.

Frecventa reactiilor adverse este definita utilizand urmatoarea conventie:
- Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezinta reactii adverse)
- Frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 100 animale tratate)
- Mai putin frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 1000 animale tratate)
- Rare (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 10 000 animale tratate)
- Foarte rare (mai putin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportarile izolate).
Studiile de laborator pe sobolani nu au produs nicio dovada de efecte teratogene sau orice alte efecte adverse asupra capacitatii de reproducere la masculi si la femele. Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita la cainii aflati in perioada de gestatie sau de lactatie sau la cainii de reproductie. Utilizati numai in conformitate cu evaluarea risc/beneficiu efectuata de medicul veterinar responsabil.
Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune
Nu se cunosc. In timpul testelor clinice, nu s-au observat interactiuni intre Credelio comprimate masticabile pentru caini si produsele medicinale veterinare de rutina.

Lotilaner, un enantiomer pur din clasa izoxazolinelor, este activ impotriva puricilor (Ctenocephalides felis si Ctenocephalides canis), precum si impotriva speciilor de capuse Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus.
Lotilaner este un inhibitor puternic al canalelor ionilor de clor reglate de acidul gama-aminobutiric (GABA), determinand moartea rapida a capuselor si a puricilor. Activitatea lotilanerului nu a fost afectata de rezistenta la compusi organoclorurati (ciclodiene, de exemplu, dieldrin), fenilpirazoli (de exemplu, fipronil), neonicotinoide (de exemplu, imidacloprid), formamidine (de exemplu, amitraz) si piretroide (de exemplu, cipermetrina).
Pentru purici, instalarea eficacitatii apare in interval de 4 ore de la fixare si dureaza o luna dupa administrarea produsului. Puricii existenti pe animal inainte de administrare sunt eliminati in interval de 6 ore.
Pentru capuse, instalarea eficacitatii apare in interval de 48 de ore de la fixare si dureaza o luna dupa administrarea produsului. Capusele (I. ricinus) existente pe animal inainte de administrare sunt eliminate in interval de 8 ore.
Produsul medicinal veterinar elimina puricii existenti pe animale si recent eclozati, inainte ca acestia sa poata depune oua. Prin urmare, produsul intrerupe ciclul de viata al puricilor si previne contaminarea mediului cu purici in zonele in care cainii au acces.

Dupa administrarea orala, lotilanerul este absorbit imediat, iar concentratia plasmatica maxima este atinsa in 2 ore. Alimentele intensifica absorbtia. Timpul de injumatatire pana la eliminare este de aproximativ 4 saptamani. Acest timp lung de injumatatire pana la eliminare asigura concentratii plasmatice eficace pe intreaga durata a intervalului dintre doze.
Principala cale de eliminare este prin excretie biliara, excretia renala fiind calea secundara de eliminare (mai putin de 10 % din doza). Lotilanerul este metabolizat in mica masura in mai multi compusi hidrofili care se pot decela in fecale si in urina.

Fisa tehnica

Cantitate
1 tableta
Greutate
22-45 kg