credelio-plus-deparazitare-interna-externa-caini
  • credelio-plus-deparazitare-interna-externa-caini

Credelio Plus, deparazitare interna si externa 22-45 kg - 1 comprimat masticabil

86,00 RON
Fara TVA

Credelio Plus, deparazitare interna si externa sub forma de comprimat pentru caini, care oferă o activitate de distrugere imediată și persistentă a cpuelor i puricilor pentru o perioadă de 1 lună.

Personalizare

Nu uita sa salvezi personalizarea pentru a putea adauga in cos
  • Max 250 car.
Cantitate
In stoc

Indicații pentru utilizare, cu specificarea speciilor țintă

Pentru utilizare la câini cu sau expuși riscului de infestări/infecții mixte cu căpușe, purici, nematode gastrointestinale, viermi cardiaci și/sau viermi pulmonari.
Acest produs medicinal veterinar este indicat pentru utilizare atunci când tratamentul împotriva căpușelor/puricilor și nematodelor gastrointestinale sau tratamentul împotriva căpușelor/puricilor și prevenirea dirofilariozei/angiostrongilozei sunt necesare concomitent.

Căpușe și purici
Pentru tratamentul infestărilor cu căpușe (
Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus și I. hexagonus) și cu purici (Ctenocephalides felis și C. canis) la câini.

Acest produs medicinal veterinar oferă o activitate de distrugere imediată și persistentă a cpuelor i puricilor pentru o perioadă de 1 lună.

Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP).

Nematode gastrointestinale
Tratamentul 
nematodelor gastrointestinale: viermi cu cârlig (Ancylostoma caninum L4, adult imatur(L5) și adult), viermi inelați (Toxocara canis L4, adult imatur (L5) și adult și Toxascaris leonina adult) și viermi bici (Trichuris vulpis adult).

Viermi cardiaci
Prevenirea dirofilariozei (Dirofilaria immitis).

Viermi pulmonari
Prevenirea angiostrongilozei prin reducerea nivelului infecției cu Angiostrongylus vasorum (vierme pulmonar) în stadiul adult imatur (L5) și adult, cu administrare lunară.

Atenționări speciale pentru fiecare specie țintă

Toți câinii din gospodărie trebuie tratați cu un produs adecvat.

Căpușele și puricii trebuie să se așeze pe gazdă și să înceapă hrănirea pentru a fi expuse la substanța activă; prin urmare, riscul transmiterii de boli transmisibile prin căpușe/purici nu poate fi exclus.

Rezistența parazitară la orice clasă specifică de antihelmintic poate apărea după utilizarea frecventă, repetată a unui antihelmintic din acea clasă. Prin urmare, utilizarea acestui produs medicinal veterinar trebuie să se bazeze pe evaluarea fiecărui caz individual și pe informațiile epidemiologice locale cuprivire la susceptibilitatea curentă a speciilor țintă, pentru a limita posibilitatea unei selecții viitoare pentru rezistență.

Pentru tratamentul infecțiilor cu nematode gastrointestinale, nevoia de a relua tratamentul și frecvențacu care tratamentul este reluat, precum și alegerea tratamentului (monosubstanță sau produs combinat) trebuie evaluate de către veterinarul curant.

Menținerea eficacității lactonelor macrociclice este esențială pentru profilaxia Dirofilaria immitis de aceea, pentru a reduce la minimum riscul de selecție pentru rezistență, se recomandă testarea câinilor atât pentru depistarea antigenilor circulanți, cât și a microfilariilor în sânge, la începutul fiecărui sezon de dirofilarioză înainte de începerea tratamentelor profilactice lunare. Produsul nu este eficace împotriva D. immitis în stadiu adult și nu este indicat pentru eliminarea microfilariilor.

Precauții speciale pentru utilizare

Precauții speciale pentru utilizare la animale

Toate datele privind siguranța și eficacitatea au fost obținute de la câini și căței cu vârsta
de 8 săptămâni și peste și greutatea corporală de 1,4 kg și mai mult. Utilizarea acestui produs medicinal veterinar la căței cu vârsta mai mică de 8 săptămâni sau mai puțin și cu greutatea corporală mai mică de 1,4 kg trebuie să se bazeze pe o evaluare a raportului beneficiu-risc de către veterinarulresponsabil.

Doza recomandată trebuie să fie respectată strict la câinii cu mutație MDR1 (-/-) cu glicoproteină-Pnefuncțională, printre care câinii Collie sau rasele înrudite.

Înainte de prima administrare, câinii din zone cu dirofilarioză endemică sau care au vizitat zone cu dirofilarioză endemică trebuie să fie testați pentru a depista o eventuală dirofilarioză existentă. Lalatitudinea veterinarului, câinii infectați trebuie tratați cu un adulticid pentru a distruge viermii cardiaci adulți.

Administrarea produselor care conțin milbemicin oximă (precum acest produs) la câinii care au un număr mare de microfilarii circulante nu este recomandată, pentru a evita reacțiile de hipersensibilitate asociate cu eliberarea proteinelor din microfilariile moarte sau în curs de distrugere.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar laanimale

Ingerarea accidentală poate cauza tulburări gastrointestinale. Pentru a împiedica accesul copiilor la acestea, păstrați comprimatele în blister până când sunt necesare și păstrați blisterele în ambalajulsecundar.

În caz de ingerare accidentală, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați medicului prospectul sau eticheta.

Spălați-vă pe mâini după manipularea comprimatelor.

Reacții adverse (frecvență și gravitate)

Semnele gastrointestinale (diaree și vărsături), anorexia, tremorul muscular, letargia, pruritul și modificările comportamentale au fost raportate mai puțin frecvent. Aceste manifestări au fost, în general, autolimitante și de scurtă durată.

Semnele neurologice (convulsii, tremor muscular și ataxie) au fost înregistrate rar în experiența de monitorizare a siguranței după punerea pe piață în ceea ce privește substanța activă lotilaner ca monosubstanță (Credelio), la aceeași doză ca și în acest produs. Aceste semne se rezolvă de obicei fărătratament.

Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:
foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacții adverse)
frecvente (mai mult de dar mai puțin de 10 animale din 100 animale tratate)
mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1000 animale tratate)- rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10 000 animale tratate)
foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10 000 animale, inclusiv raportările izolate).

Utilizare în perioada de gestație, lactație sau în perioada de ouat

Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost investigată pe durata perioadei de reproducere, gestației și lactației la câini. Studiile de laborator efectuate pe șobolani cu substanțele active nu audemonstrat efecte teratogene sau orice reacții adverse asupra capacității reproductive a masculilor și femelelor.

Utilizați numai în funcție de evaluarea beneficiu-risc efectuată de către veterinarul responsabil.

Fisa tehnica

Cantitate
1 comprimat masticabil
Greutate
22-45 kg