• Pret redus
simparica-deparazitare-externa-purici-capuse-raie-sarcoptica-raie-auriculara-demodex-tabelete-masticabile-caini
  • simparica-deparazitare-externa-purici-capuse-raie-sarcoptica-raie-auriculara-demodex-tabelete-masticabile-caini

Simparica 40mg (10-20 Kg) - 1 Tableta

Pret anterior 64,43 RON
57,99 RON Salveaza 10%
Fara TVA

Simparica, tablete masticabile se utilizeaza in tratamentul infestării cu

  • căpuşe(Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus şiRhipicephalus sanguineus),

  • purici(Ctenocephalides felis şi Ctenocephalides canis),

  • râiei sarcoptice(S. scabiei),

  • in infestatii auriculare cauzate de acarieni(Otodectes cynotis),

  • demodicozelor(Demodex canis).

Ai intrebari legate de produs sau te putem ajuta sa plasezi o comanda?

Contacteaza-ne la 0756613782 

Cantitate
Ultimele produse in stoc

 Specii ţintă

Câini.
Indicaţii pentru utilizare, cu specificarea speciilor ţintă

Pentru tratamentul infestării cu căpuşe (Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus şiRhipicephalus sanguineus). Produsul medicinal veterinar are activitate de ucidere imediată acăpuşelor şi persistentă timp de până la cel puţin 5 săptămâni.

Pentru tratamentul infestării cu purici (Ctenocephalides felis şi Ctenocephalides canis). Produsul medicinal veterinar are activitate de ucidere a puricilor imediată şi persistentă împotriva noilor infestări, timp de până la cel puţin 5 săptămâni. Produsul medicinal veterinar poate fi folosit ca parte astrategiei tratamentului contra dermatitei alergice produsă de purici (FAD).

Pentru tratamentul râiei sarcoptice (produsă de S. scabiei).

Simparica comprimate masticabile

sarolaner (mg)

pentru câini >1,3–2,5 kg

5

 

pentru câini >2,5–5 kg

10

pentru câini >5–10 kg

20

pentru câini >10–20 kg

40

 

pentru câini >20–40 kg

80

pentru câini >40–60 kg

120

 

Pentru tratamentul infestărilor auriculare cauzate de acarieni (Otodectes cynotis).Pentru tratamentul demodicozelor (Demodex canis).

Puricii şi căpuşele trebuie să se ataşeze de gazdă şi să înceapă să se hrănească, pentru a fi expuși lasubstanţa activă.

Contraindicaţii

Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

Atenţionări speciale pentru fiecare specie ţintă

Paraziţii trebuie să înceapă hrănirea pe gazdă pentru a fi expuși la sarolaner; de aceea nu poate fiexclusă posibilitatea transmiterii de boli prin intermediul paraziţilor.

Precauţii speciale pentru utilizare

Precauii speciale pentru utilizare la animale

În absenţa datelor disponibile, tratamentul căţeilor cu vârsta mai mică de 8 săptămâni şi/sau sub 1,3 kg greutate corporală trebuie efectuat numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar laanimale

Spălaţi mâinile după manipularea produsului.

Ingerarea accidentală a produsului poate avea ca rezultat efecte adverse, cum ar fi semne neurologiceexcitațtranzitorii. Pentru a preveni accesul copiilor la produs, se va scoate numai un singur comprimat masticabil din blister şi numai când este necesar. Blisterul trebuie reintrodus imediat, în cutia de carton şi aceasta nu trebuie depozitată la vederea şi îndemâna copiilor. În cazul unei ingerării accidentale, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului saueticheta.

Reacţii adverse (frecvenţă şi gravitate)

În cazuri foarte rare, pot apărea reacții adverse asociate cu efecte gastro-intestinale ușoare și tranzitorii, cum ar fi vărsăturile și diareea. În cazuri foarte rare, pot apărea tulburări neurologice tranzitorii cum ar fi tremor, ataxie sau convulsii. Aceste semne de obicei dispar fără tratament.

Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:
Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacții adverse)
Frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 100 animale tratate)
Mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1000 animale tratate)Rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10 000 animale tratate)
Foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportările izolate).

Utilizare în perioada de gestaţie, lactaţie sau în perioada de ouat

Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită pe durata gestaţiei şi lactaţiei sau laanimalele de reproducție. Studiile de laborator efectuate pe obolani i iepuri nu au demonstrat efecteteratogene. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu / risc efectuată de medicul veterinar responsabil.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune

Nu se cunosc.

În timpul testelor clinice n teren, nu s-au observat interacţiuni între Simparica comprimatemasticabile pentru câini şi produsele medicinale veterinare utilizate în mod obișnuit la câini.

În studiile de siguranţa, în laborator, nu s-au observat interacţiuni, când sarolaner a fost administrat împreună cu milbemicină, moxidectină şi pirantel pamoat (În aceste studii nu a fost investigată eficacitatea).

Sarolaner se leagă puternic cu proteinele plasmatice şi poate concura cu alte substanțe active care se leagă puternic, cum ar fi anti-inflamatoriile nesteroidiene (AINS) şi derivatul cumarinei, warfarina.

Cantităţi de administrat şi calea de administrare

Pentru administrare orală.
Comprimatele pot fi administrate cu sau fără hrană.

Produsul medicinal veterinar trebuie administrat la o doză de 24 mg/kg greutate corporală, conform tabelului următor:

Greutate corporală (kg)

Concentraţie (mg sarolaner)

Numărul de comprimate administrate

1,3–2,5

5

Unu

2,5–5

10

Unu

5–10

20

Unu

10–20

40

Unu

20–40

80

Unu

40–60

120

Unu

>60

Combinaţia potrivită de comprimate

Utilizaţi combinaţia potrivită de concentraţii disponibile astfel încât să atingeţi doza recomandată de2–4 mg/kg.
Comprimatele Simparica sunt masticabile i palatabile, fiind repede consumate de câini când suntoferite de proprietar. Dacă comprimatele nu sunt luate voluntar de câini, acestea se pot administrampreună cu hrana sau direct în gura animalului

Comprimatele nu trebuie divizate.

Program de tratament:

Pentru combaterea optimă a infestării cu purici şi căpuşe, produsul medicinal veterinar trebuieadministrat continuu la intervale lunare pe tot sezonul cu purici şi căpuşe conform situaţiei epidemiologice locale.

Pentru tratamentul infestărilor auriculare cauzate de acarieni (Otodectes cynotis) trebuie administrată o singură doză. Se recomandă un alt examen veterinar la 30 de zile după tratament, deoarece unele animale pot necesita un al doilea tratament.

Pentru tratamentul râiei sarcoptice (cauzată de Sarcoptes scabiei var. canis) trebuie administrată câte o doză la interval lunar, timp de doua luni consecutiv.

Pentru tratamentul demodicozelor (cauzate de Demodex canis) administrarea unei doze unice o dată pe lună, timp de trei luni consecutiveeste eficace și duce la o îmbunătățire semnificativă a semnelor clinice. Tratamentul trebuie continuat până când raclatele de piele sunt negativecel puțin de două ori consecutiv, la o lună distanță. Deoarece demodicoza este o boală multifactorială, se recomandă tratarea adecvată a oricărei boli.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidoturi), după caz

În cadrul studiilor de siguranţă, produsul medicinal veterinar a fost administrat oral la căţei Beagle în vârstă de 8 luni, la doze de 0, 1, 3 şi de 5 ori doza maximă de expunere de 4 mg/kg, la interval de 28 de zile pentru 10 doze. Nu au fost semnalate efecte adverse la doza maximă recomandată (4 mg/kg).La grupurile cu supradozare, tranzitoriu și limitat la unele animale, s-au observat semne neurologice: tremurături de intensitate medie la de 3 ori doza recomandată şi convulsii la de 5 ori doza recomandată. Toţi câini și-au revenit fără tratament.

Sarolaner este bine tolerat la rasele Collie cu deficiență a proteinei 1 multidrog rezistentă
(MDR1 
-/-) în urma administrării unei singure doze pe cale orală de ori doza recomandată. Nu s-auobservat semne clinice legate de tratament.

Timp de aşteptare

Nu este cazul.

Fisa tehnica

Cantitate
1 tableta
Greutate
caini 10-20 kg

S-ar putea sa-ti placa